Hoe kies je de beste concealer?

De juiste concealer kan een wereld van verschil maken in je make up routine. Van het verbergen van donkere kringen tot het camoufleren van puistjes en roodheid: dit product is een echte alleskunner. Mits je de juiste tint kiest, want daar valt of staat het effect van concealer mee! Maar hoe kies je nu de beste concealer in de juiste kleur voor jouw huid? In deze blog delen we onze tips om de perfecte match te vinden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schadelijke ingrediënten of verstopte poriën.

Dekking en finish van een concealer

Niet elke concealer is hetzelfde. Concealers zijn er in verschillende texturen, van vloeibaar tot crème en stickvorm. De juiste keuze hangt af van jouw huidtype, je leeftijd en de dekking die je nodig hebt. Een vloeibare concealer is vaak lichter en ideaal voor een rijpere huid. Vloeibare concealer geeft een natuurlijke finish, terwijl een crèmeconcealer meer dekking biedt en geschikt is voor het verbergen van zichtbare oneffenheden, zoals rode plekjes, pukkeltjes en vlekjes. Daarnaast wil je een concealer kiezen die niet in de fijne lijntjes trekt en geen cakey effect geeft. Een goed gebalanceerde, hydraterende formule zorgt ervoor dat je huid er fris en egaal uitziet, zonder droog of zwaar aan te voelen.

Hydraterende concealer voor een gezonde gloed

De beste concealer doet meer dan alleen verbergen. Concealer zou je huid óók moeten verzorgen en hydrateren. Kies voor een formule die ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, vitamine E of natuurlijke oliën. Deze ingrediënten helpen om de huid gedurende de dag gehydrateerd te houden, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder opvallen en je huid een gezonde glans behoudt. Een hydraterende concealer is vooral belangrijk voor de huid rond de ogen, waar de huid dunner en gevoeliger is. Kies je een te droge concealer tegen donkere kringen, dan zal je merken dat de concealer sneller in de (droogte)lijntjes onder je ogen kruipt. En dat wil je juist níet! Om dit te voorkomen, kan je er bovendien voor kiezen om een hydraterende (oog)crème voor je concealer aan te brengen en de huid ná de concealer lichtjes af te poederen met onze Setting Powder.

Vermijd schadelijke ingrediënten in concealers

Veel traditionele make up producten bevatten ingrediënten die je huid kunnen irriteren, de poriën kunnen verstoppen of vroegtijdige huidveroudering zelfs in de hand werken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, vooral als je de concealer dagelijks gebruikt. Een concealer is bij voorkeur altijd vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, minerale oliën en parfum. Deze ingrediënten kunnen de huid irriteren, vooral als je een gevoelige huid hebt. Ook producten die microplastics bevatten, laat je liever links liggen. Microplastics worden in verband gebracht met schadelijke invloeden op het milieu en kunnen ook ongezond zijn voor je lichaam, wanneer ze via je huid worden opgenomen.

Kies de juiste kleur concealer

Een belangrijke factor bij het kiezen van de beste concealer is de kleur. Voor het camoufleren van donkere kringen onder de ogen kies je een concealer die één tot twee tinten lichter is dan je huidskleur. Dit helpt om de oogopslag te verhelderen en donkere schaduwen te neutraliseren. Voor het verbergen van onzuiverheden zoals puistjes of roodheid is het beter om een concealer te kiezen die overeenkomt met je huidskleur, zodat deze probleemloos blendt met je huid en eventuele foundation.

Onze aanbeveling: Ageless Concealer

Als je op zoek bent naar een concealer die voldoet aan al deze eisen, dan raden we Ageless Concealer aan. Deze vloeibare concealer is geformuleerd met meer dan 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waardoor het veilig is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. De hydraterende clean beauty-formule bevat hyaluronzuur, grapefruitzaadolie en vitamine E. Zo wordt je huid verzorgd en beschermd terwijl je de concealer draagt.

Onze Ageless Concealer camoufleert oneffenheden, donkere kringen en fijne lijntjes zonder de poriën te verstoppen of in de lijntjes te trekken. Dankzij de lichte, smeltende textuur blijft je huid er de hele dag fris en egaal uitzien, zonder dat de concealer cakey wordt of vervaagt. Bovendien is de Ageless Concealer volledig vegan, dierproefvrij en vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen, microplastics en siliconen. Het is de perfecte keuze voor iedereen die een gezonde, stralende huid wil behouden.

 

Of je nu last hebt van donkere kringen of simpelweg je huid een jeugdige uitstraling wilt geven, de Ageless Concealer is de ideale partner in je beauty routine. Probeer het zelf en ontdek hoe deze concealer jouw huid laat stralen!

Klik hier voor de Ageless Concealer

Terug naar overzicht
Nieuw!
Langhoudende, hydraterende concealer
24,95
Matterende transparante poeder
21,50
Blendingkwast
10,95
Nieuw!
2-in-1 hydraterende foundation...
26,95
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)